Tel.: +3612220230      E-mail: info@vita-pharm.hu


rugyezes.jpg

Szakszerű tavaszi nagytakarítást vállalunk!


A hideg téli hónapokban, kissé begubózva és mindinkább a finom falatoknak engedve, valljuk be, könnyebben elengedjük magunkat… A bűnozésnek vége, vágjunk bele, kezdjük a hagyományos tavaszi nagytakarítást  - belül!


Az egyik legfontosabb szempont, kivezetni a felesleget a szervezetünkből. Felszabadítani minden terhelt szervünket a túl sok, túl zsíros, túl fűszeres, túl,- túl,- túl,- tól, szóval a fölösleges túlzásoktól. Több módon tisztíthatjuk magunkat, testünket – lelkünket.


Az egyik leghatásosabb módszer az emésztőrendszer nagytakarítására a colon hidroterápia, azaz a vastagbél szakszerűen végzett, tiszta, szűrt vízzel történő átmosása. Ezt a beavatkozást egy zárt rendszerű, kézi vezérlésű gép segítségével végzik. A kezelés oldalt fekvő helyzetben kezdődik, amikor is egy műanyag egyszer használatos csövet vezetnek a végbél utolsó szakaszába. Ez a művelet hasonló érzéssel jár, mint gyermekkorunkban egy lázcsillapító kúp felhelyezése. Ez után betakarózva kényelmesen hanyatt fordul a páciens és már kezdődhet is a terápiás program, ami 35 percet vesz igénybe. Sok éves, akár több kilónyi megkövesedett bélsártól köszönhetünk el néhány kezelés hatására. Az emésztőrendszerünk tisztítása kapcsán is sokkal többről van szó, mint csupán a salakanyagok eltávolításáról. A gépen van egy kis ablak, amin keresztül a páciens is és a kezelést végző természetgyógyász is láthatja a vastagbelet elhagyó székletet. Sok érdekes információ derül ki tüneteinkről, betegségeinkről, tágabb értelemben testi, lelki egészségünkről. Tapasztalataink szerint a szervezet ritmusát követve, heti két bélmosás az ideális és öt alkalom már elegendő inger a szervezetnek, hogy nekilásson a méreganyagoktól való „önkéntes” megszabadulásra. Hatására javul a tápanyagok felszívódása, tisztul, egészséges színűvé válik a bőr, a fáradékonyságot egészséges tetterő váltja fel.


Ajánlunk egyéb tisztítási módszereket is: ilyen például a reflexológia, közismertebb nevén a talpmasszázs. Relaxáló, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, fogyókúrát segítő, közérzetjavító hatásán kívül remek támogatója szervezetünknek tisztulási munkájában, kellemes kiegészítője lehet a méregtelenítési programnak. Fekve történik barátságos környezetben, szakszerű mozdulatok, hasznos életszemléleti és egészségvédő tanácsok kíséretében. Ez a fajta gyógymód kúraszerűen is, alkalomszerűen is igénybe vehető, a cél szempontjából legkedvezőbb ritmusban, akár naponta is.


A másik kellemes és fontos támogató kezelésünk a lympho drenázs, ismertebb nevén a gépi nyirokmasszázs, ami szintén alkalmas a szervezetünket terhelő méreganyagok elszállítására és kivezetésére. Ezt a kellemes hullámmasszázst egy gép végzi személyre szabott beállítások mellett. Egy steppelt, széles öv veszi körbe a hasat csípőtől a mell alatti részig, illetve mindkét combot combtőig. Szükség szerint a jobb kar szintén „munkára fogható”. Miközben kényelmesen ellazul, pihen a páciens, a nyirokmasszázs hatására a fölösleges pangó nyirok a vizeletkiválasztó rendszerben gyűlik össze és kezelés után ezen keresztül ürül ki a szervezetből. Azonnali és hosszabb távú hatásaként csökkennek a hasban és a lábszárakban megjelenő ödémák, ezáltal jól láthatóan és akár centiméterben mérhetően csökken körfogatuk.


Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a salaktalanítás – méregtelenítés hasznos elősegítője az akupunktúra is, ez a több ezer éves Kínából származó gyógyító módszer. A steril akupunktúrás tűkkel történő, általában 20 percet igénylő kezelés igen népszerű,rendkívül gyors és hatékony eredményei miatt. Elhivatott doktornőnk kiváló eredményeket mondhat magáénak ezen kezelések kapcsán is. Az akupunktúra lényege nagyon röviden, hogy a szervezetünkben lévő blokkokat akár perceken belül oldja testi, lelki, szellemi szinten egyaránt, úgyhogy nem ritkán a könnycsatornákon keresztül is folyik a tavaszi nagytakarítás. Természetesen félretéve a tréfát, a szervezet akupunktúrás ingerek hatására szintén igyekszik megszabadulni a felhalmozódott és elraktározott méreganygoktól. Az olykor pillanatnyi helyi fájdalommal járó kezelés körülbelül 20-30 percet vesz igénybe.


A hét minden munkanapján 8 – 20 óráig szeretettel várjuk rendelőnkben! Kérdezzen bátran!