Tel.: +3612220230      E-mail: info@vita-pharm.hu

Rhinolight 

 

Jelenleg világszerte a Rhinolight az egyetlen klinikai vizsgálatokkal igazolt szénanátha (szezonális allergiás rinitisz) ellenes terápia.
A Rhinolight készülék speciális fényforrása három, különböző hullámhossz-tartományból álló, összetett fényt állít elő, amelyet egy optikai kábellel juttatnak a beteg orrüregébe. A kezelés teljesen fájdalmatlan, minden kellemetlenségtől mentes és abszolút biztonságos eljárás. 


IMG_0471.jpg

 

A terápiához képzett kezelőszemélyzet szükséges, ezért azt csakis szakorvosi rendelések keretében lehet igénybe venni. A kezelő javaslata alapján 6-8 kezelést érdemes alkalmazni, 2-6 hét alatt, kúraszerűen.


A kezelés hatékonysága nemcsak a betegek tüneteinek (orrfolyás, viszketés, tüsszögés, orrdugulás) jelentős mértékű csökkenése révén, hanem további sejtszintű, biokémiai vizsgálatok során is igazolást nyert.

A Rhinolight ötlete egyébként a világszerte elterjedt, gyulladásos bőrbetegségek pl. pikkelysömör kezelésére használatos orvosi fényterápiák talaján született.

Az Rhinolight fény lényegében fékezi az immunrendszer kóros túlműködését, amelynek oka allergének (pollenek) által kiváltott reakció. A Szegedi Tudományegyetemen elvégzett vizsgálatok alapján megállapítást nyert, hogy a Rhinolight fény az orrnyálkahártya allergénekre adott válaszreakcióit tartósan, jelentős mértékben csökkenti.