Tel.: +3612220230      E-mail: info@vita-pharm.hu

 

fogszablyozs.jpg

FOGSZABÁLYOZÁS A fogszabályozás jelentőségét és létjogosultságát elsősorban az esztétikai igény adja. A rendellenes fogazat csúnya, elcsúfítja a legszebb arcot is. Az igény tehát a páciensek részéről döntő többségében esztétikai: szabályos, szemnek tetsző, szép fogsort szeretnének. Azonban az orvosi szempont is legalább ilyen jelentős, hiszen a fogazat szabálytalanságai patológiás elváltozásokat is okoznak, például fedőharapás esetén az alsó metszőfogak korai fogágybetegsége és esetleges elvesztése.
A fogszabályozás jelentőségét támasztja alá a rendellenességek előfordulási aránya is. A nemzetközi statisztikai adatok erre nézve igen nagy szórást mutatnak: az 5-18 éves korosztályban 15-80% között van az abszolút előfordulási arány. A nagy szórás abból adódik, hogy milyen súlyossági fokú anomáliát tekintünk kórosnak.
Hazai statisztikák szerint 16,8%-ban találtak olyan problémákat az említett korosztályban, amelyek feltétlenül fogszabályozási kezelésre szorulnak. Ez igen nagy előfordulási arány, hiszen több mint 300 000 gyermek fogszabályozási kezelési szükségletét jelenti.


Fogszabályozás árak függnek attól, hogy kedves Páciensünknek milyen készülékre lenne szüksége.


Kivehető készülékek ára: 60.000-80.000 Ft.

Rögzített készülék ára (állcsontonként): 200.000 Ft, amit részletekben is lehet fizetni - a ragasztásnál szükséges a teljes összeg 60 százalékát-.

Első alkalom: konzultáció +  lenyomat vétel +  fogtisztítás ára: 10.000 Ft. 

Szükség lesz röntgen felvételekre, amit egy Szakrendelőnkhöz közeli fogászati laborban végeznek. 

Ív cseréje: 10 000 Ft. 


További kérdéseivel, kérjük, Erdeiné Danka Judit, fogászati asszisztensünkhöz forduljon rendelőnkben, vagy elérhetőségeinken.